În acest moment singura carte pe stoc este ,,CROITORUL SI SORICELUL

Comanda minima prin POSTA ROMANA este de 30 lei,
prin FAN COURIER 40 lei. Pentru comenzi peste
119 lei nu se mai percep taxe postale. La comenzi
peste 299 lei transport gratuit si prin FAN COURIER.

Poveşti şi povestiri

Povestea lui Bonifatie Mucenicul

Povestea lui Bonifatie Mucenicul


În vremea sângerosului împărat Diocleţian, trăia şi un tânăr care era rob al unei femei bogate pe nume Aglaia, fiica unul vestit prefect roman.
Bonifatie, tânărul acesta, era o slugă credincioasă, un om care iubea săracii, dar care trăia în păcate trupeşti cu stăpâna sa. În plus i se dusese vestea că ar fi şi cam beţiv.
Dar Dumnezeu nu l-a lăsat pe acest tânăr cu inimă mare să vieţuiască aşa şi nici nu i-a pregătit vreo pedeapsă, ci prin acest tânăr s-a văzut fericita schimbare a păcătosului, care se face sfânt prin mărturisire şi devine mucenic al lui Hristos.
Bonifatie era hulit pentru păcatele lui, dar avea inimă să ajute mulţi săraci făcând milostenii. Dumnezeu a rânduit ca şi stăpâna sa să fie milostivă cu sărmanii, iar în afară de asta, Aglaia avea un respect deosebit pentru mucenici şi pentru Sfintele Moaşte.
Domnul nu i-a lăsat prea mult să se întineze şi le-a dat gândul bun pentru a scăpa de păcatele lor..
Într-una din zile, Aglaia îi spune lui Bonifatie:
- Mergi în Răsărit, unde mărturisesc Sfinţii, şi să-mi aduci moaşte de la Mucenici, ca să le avem de ajutor spre mântuirea sufletului!
Iar Bonifatie, răspunzând, a zis:
- De vor aduce moaştele mele, le vei primi oare?
Iar stăpâna sa a râs zicând: ,,Beţivule!”.
Apoi a luat Bonifatie cu el douăsprezece slugi şi mulţi galbeni şi a ajuns la Cilicia, unde erau daţi la chinuri Sfinţii. Şi, aflându-i pe aceştia în chinuri, le săruta legăturile, lanţurile şi rănile.
Deci, aprinzându-se de râvnă dumnezeiască, a stat Bonifatie în faţă dregătorului, mărturisind că şi el este creştin. Şi, prinzându-l, l-au spânzurat cu capul în jos şi l-au împuns cu trestii ascuţite pe sub unghii şi i-au dat plumb topit pe gură, şi l-au băgat cu capul în jos într-o căldare plină de smoală ce fierbea. Dar, din toate, nevătămat a ieşit. Atunci dregătorul a poruncit să i se taie capul. L-au luat apoi ostaşii pe sus ca să execute ordinul şi să-l ucidă. Iar Sfântul, după ce s-a rugat, şi-a plecat capul şi a fost tăiat. Şi ceea ce zisese stăpânei sale, râzând, când a plecat, aceasta s-a şi împlinit în faptă, căci s-a făcut mucenic al lui Hristos.
Iar slugile care îl însoţiseră la Roma, dacă văzură că zăboveşte, socotiră că va fi umblând prin cârciumi după beţie, cum îi ştiau năravul. Iar dacă au aflat de chinurile şi de tăierea ce le-a răbdat şi cum şi-a dat sfârşitul, au umblat de i-au găsit moaştele şi, plângându-l, cădeau către el, cerându-şi iertare, că îl grăiseră de rău. Cumpărându-i apoi trupul cu preţ de cinci sute de galbeni, l-au adus la Roma. De acestea aflând Aglaia, stăpâna lui, s-a întristat puţin, dar a dat slavă lui Dumnezeu şi l-a primit cu cinste mare şi l-a îngropat aproape de cetate, ca la cincizeci de stadii şi - făcând o biserică cu numele lui, la casa ei în oraş - l-a mutat acolo. Şi, în toate zilele, la sfintele lui moaşte, se făceau multe tămăduiri.
Iar ea, de atunci binevieţuind, cu cuviinţă şi rânduială dumnezeiască, cu pace şi-a dat sufletul la Dumnezeu, făcându-i-se pomenire pentru îndreptarea ei până în ziua de azi.

« inapoi

Coşul tău cu cărţi
Aici vor apărea cărţile pe care le vei cumpăra.
Caută cărţi