În acest moment singura carte pe stoc este ,,CROITORUL SI SORICELUL

Comanda minima prin POSTA ROMANA este de 30 lei,
prin FAN COURIER 40 lei. Pentru comenzi peste
119 lei nu se mai percep taxe postale. La comenzi
peste 299 lei transport gratuit si prin FAN COURIER.

Poveşti şi povestiri

Sarbatoarea de Alexii

Sarbatoarea de Alexii


De 17 martie, în fiecare an, se vede că este o mare şi deosebită zi a lui Dumnezeu. Căci este ziua când,ca prin minune se deschide pământul şi toate gângăniile, insectele şi târâtoarele ies din pământ şi încep să-şi vadă de ale lor, după minunata grijă şi rânduială a lui Dumnezeu.
Se spune că după ce Dumnezeu a făcut lumea, aşa cum o vedem noi, se uita la oameni să-i vadă dacă sunt mulţumiţi cu darurile pe care le-au primit, dacă le folosesc cum trebuie sau nu. A văzut odată că insectele cele mai mici, gângăniile, unele mai mari, altele aproape nevăzute, mai mult îl supărau pe om. S-a gândit să le adune şi să facă altceva cu ele. Le-a adunat într-o lădiţă, le-a încuiat şi văzând un călător pe nume Alexie îi spuse:
,,Unde mergi Alexie?”.
,,Către mare, Doamne”, răspunse călătorul.
,,Fă bine Alexie, ia lădiţa asta plină cu gângănii, să n-o deschizi, şi s-o arunci în mare aşa cum se află!”
Alexie a luat lădiţa, dar când a ajuns la malul mării, din curiozitate, nemaiputând răbda, a deschis lada. Gângăniile s-au risipit cu iuţeala gândului în toate direcţiile printre ierburi, nisip, pietre, prin crăpăturile lemnelor şi ale pomilor, prin apă. Alexie a intrat în panică atunci şi a încercat din răsputeri să le adune, dar nu a reuşit. De atunci, pământul e plin de gângănii, fiecare cu rostul său, bine gândit de Dumnezeu. Drept pedeapsă pentru Alexie, acesta a fost transformat de Dumnezeu în cocostârc, astfel că şi-n ziua de azi el mai caută şi scormone după gângăniile risipite pe pământ.
Şi ca să se vadă până la capăt minunata pronie a lui Dumnezeu, să se mai ştie că gângăniile ies din pământ de Alexii, în ziua când ortodocşii îl prăznuiesc pe cuviosul Alexie, omul lui Dumnezeu, şi intră la loc în pământ exact în ziua marii sărbători a Sfintei Cruci.

« inapoi

Coşul tău cu cărţi
Aici vor apărea cărţile pe care le vei cumpăra.
Caută cărţi