În acest moment singura carte pe stoc este ,,CROITORUL SI SORICELUL

Comanda minima prin POSTA ROMANA este de 30 lei,
prin FAN COURIER 40 lei. Pentru comenzi peste
119 lei nu se mai percep taxe postale. La comenzi
peste 299 lei transport gratuit si prin FAN COURIER.

Poveşti şi povestiri

Zece tâlhari şi zece domniţe (A opta poveste)

Zece tâlhari şi zece domniţe (A opta poveste)


Tâlharii mult se mirau că domniţele duminica nu lucrau, promiţându-le că vor lucra a doua zi dublu, numai să fie lăsate în pace în ziua de odihnă.

Fecioarele nu lucrau duminica pentru că erau obişnuite de când trăiau la curţile lor să meargă la biserică, să se roage şi să facă din această zi o sărbătoare. Aşa învăţaseră de la părinţii şi bunicii lor care erau cu toţi creştini. Neavând însă biserică, domniţele se adunau într-o poiană şi acolo se rugau vreme de două ceasuri, dimineaţa. Prinţesele îşi făcură lângă o piatră alături de un izvor, o cruce şi îngenunchind în faţa ei, petreceau în rugăciune şi cântări sfinte.

Unul dintre tâlhari, numit Necucernicul, nu era de acord ca domniţele să nu lucreze duminica şi nu înţelegea cărui Dumnezeu se roagă ele. Îşi spunea că el nu are nevoie de Dumnezeu, că omul îşi este sieşi stăpân şi nu are nevoie de stăpân în Cer.

Într-o zi de duminică, Necucernicul se apropie de locul unde se rugau fecioarele şi după ce acestea încheiară rugăciunea se adresă uneia dintre ele:
- Ce faceţi voi aici în fiecare duminică? De ce vă chinuiţi?
- Nu ne chinuim, spuse Credinţa, ne rugăm. Ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, pentru iertarea părinţilor noştri, pentru sănătate şi chiar şi pentru voi cei care ne ţineţi prizoniere, ne rugăm.
- Cui vă rugaţi?
- Noi ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Care este Mântuitorul lumii şi Care S-a jertfit pe Cruce.
- Şi de ce vă rugaţi duminica şi nu vă rugaţi vinerea sau sâmbăta?
- Fiindcă noi mergeam când trăiam la curţile noastre duminica la biserică, adică în Casa Domnului, sărbătorind astfel Ziua Învierii, care în zi de duminică S-a făcut.
- Ştii ce?! Eu pricep mai greu! Orice aţi spune, tot nu sunt de acord să nu lucraţi duminica.
- Noi putem să ascultăm de voi, fiindcă sunteţi acum stăpânii noştri, spuse Credinţa, dar nu putem să nu ascultăm şi de glasul Sfintei Scripturi, care spune că Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi a şaptea zi S-a odihnit.
Tâlharul dădu din mâini ca semn că nu prea înţelege:
- Iisus, Cruce, Sfântă Scriptură, Dumnezeu, rugăciuni, zi de odihnă; uite de-aia nu mă complic eu! Credinţa e prea grea! Eu n-am să cred niciodată, tocmai din cauza acestei greutăţi.
- Noi nu vedem niciodată greutate în asta, spuse Credinţa.
- Păi cum nu vedeţi, că aveţi genunchii tociţi de atâta rugăciune… e greu!
- Dar spune-mi, zise Credinţa, rândunica are aripi?
- Are!
- Şi cele două aripi ale sale sunt ca două greutăţi?
- Sunt!
- Ei bine cu aceste două greutăţi rândunica spintecă şi străbate văzduhul. Cum altfel să ne înălţăm la Domnul, dacă în viaţă căutăm doar cele uşoare?

« inapoi

Coşul tău cu cărţi
Aici vor apărea cărţile pe care le vei cumpăra.
Caută cărţi