În acest moment singura carte pe stoc este ,,CROITORUL SI SORICELUL

Comanda minima prin POSTA ROMANA este de 30 lei,
prin FAN COURIER 40 lei. Pentru comenzi peste
119 lei nu se mai percep taxe postale. La comenzi
peste 299 lei transport gratuit si prin FAN COURIER.

Poveşti şi povestiri

Zece tâlhari şi zece domniţe (A şaptea poveste)

Zece tâlhari şi zece domniţe (A şaptea poveste)


Într-o altă zi, tâlharul numit Urâciosul uitând de o groapă, o adevărată capcană pentru animale pe care el cu mâna lui o săpase, căzu în ea rănindu-se foarte tare la un picior. Ceilalţi tâlhari fiind prin preajmă se puseră pe un râs sănătos şi nici unul nu făcu nici cel mai mic gest că ar vrea să-i dea o mână de ajutor, chiar dacă acesta sângera.

Domniţele erau şi ele pe acolo aflându-se în căutare de hrană şi dintre ele Bunătatea era cea mai miloasă. Îl văzu pe Urâciosul că suferă şi se apropie de el. Fără să spună ceva sau să aştepte, ea puse mâna pe nişte pânză curată, făcu nişte feşi, apoi îi spălă rana tâlharului. Domniţa se duse repede în pădure, reveni cu un mănunchi de plante numai de ea ştiute şi le legă cu o faşă peste rana tălharului.

Văzând toate astea şi uitând de vreo durere Urâciosul fu cuprins de o emoţie pe care nu o mai simţise până atunci. Nimeni nu-l îngrijise în viaţa lui cu atâta dăruire de sine şi nu cunoscuse ce înseamnă iubirea aproapelui, fiindcă el nu şi-a cunoscut nici măcar părinţii, fiind orfan.
Piciorul nu-l mai durea, inima şi-o simţea mai caldă, astfel că Urâciosul înţelese că dincolo de furturi, avere şi bani mai este ceva mai înalt, care nu poate fi cumpărat – dragostea care provine din bunătate.

« inapoi

Coşul tău cu cărţi
Aici vor apărea cărţile pe care le vei cumpăra.
Caută cărţi